Termékek Menü

Tanulmány: a titán hatása az élő szervezetekre

Tanulmány: a titán hatása az élő szervezetekre

Tanulmány: Az egyedi eljárással előállított titán hatása az élő szervezetekre, legfőképpen az emberi egészségre és állóképességre

 

Az Aqua Titánnal kezelt titánnal való közvetlen kapcsolat növelte a génkifejeződést, a fehérjeszintézist, a sejtnövekedést és -adhéziót az izomszövetekben és a csontok sejtjeiben, így az Aqua Titánt alkalmazni lehet a beültetési folyamatokban és a sebgyógyításban is. 

Bizonyítottan jótékony hatása van az ideg-izom szabályozásra az izom-ín működés során, és a sportolók erőtartalékolásában is fejlődést figyeltek meg, amikor Aqua Titánnal kezelt pántot tettek a háromfejű lábikra izmukra megerőltető gyakorlatok következtében jelentkező kimerültség után.

Végül környezeti hatások következtében tapasztalt viselkedési reakciókból, valamint az autonóm idegrendszer reakcióiból arra következtethetünk, hogy az Aqua Titán nyugtató hatású lehet, illetve jótékonyan hat a stresszkezelésre.

Mindent összevetve az adatokból azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az Aqua Titánnal kezelt anyagok hozzájárulnak az ideg-, valamint  egyéb izom- és vázrendszeri sejtek növekedéséhez és működéséhez, és jótékony hatással lehetnek edzés után az izmok és az inak regenerálódására, valamint a stresszre adott válaszreakciókra.

Megjelent: Journal of Functional Biomaterials, ISSN 2079-4983, J. Funct. Biomater. 2014, 5, 1-14; doi:10.3390/jfb5010001, Beérkezett: 2013. augusztus 27.; Javított változat: 2013. november 26. / Elfogadva: 2013. november 27. / Megjelent: 2014. január 3. Link: www.mdpi.com/journal/jfb/

Tartalomhoz tartozó címkék: blog