Termékek Menü

Tanulmány: titánnal kezelt öltözet hatása az anyagcsere folyamatokra

Tanulmány: titánnal kezelt öltözet hatása az anyagcsere folyamatokra

Tanulmány: A teljes testen alkalmazott mikro titánnal kezelt öltözet hatása az anyagcsere folyamatokra hosszan tartó hegyi futás következtében.

 

Eredmények: Nem volt jelentős különbség a normál és a titánnal kezelt ruhadarabok között a 48 órán keresztül megfigyelt anyagcsere folyamatokra a kifáradás következtében. Ám az Aqua Titánnal kezelt öltözék bizonyíthatóan csökkentette a futás közbeni anyagcsere veszteséget a normál öltözékkel szemben.

Az Aqua Titán növelte a légzés hatékonyságát, és csökkentette, valamint a légzési küszöb alatt tartotta a pillanatnyi légcserét intenzív mozgás közben.

Következtetés: A hosszan tartó edzés utáni regeneráció közben viselt Aqua Titánnal kezelt öltözék olyan mértékben javította a test erőtartalékolását, amely a teljesítés közben növelheti az állóképességet. A jövőbeni kutatásoknak meg kell határozniuk az ilyen öltözékek hatásának mértékét a teljesítőképességre, és azonosítaniuk kell a felelős akut vagy passzív idegi, izom, ízületi és anyagcsere folyamatokat.

Megjelent: Journal of Science and Medicine in Sport, 17. kötet, 1. kiadvány, Oldalak: 134-138, 2014. január, Beérkezett: 2012. október 4.; Javított változat: 2013. március 2.; Elfogadva: 2013. március 15. Online megjelent: 2013. április 18. Link: http://www.jsams.org/article/S1440-2440(13)00051-0/fulltext